На субсидії виділять 27 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На субсидії виділять 27 млрд грн

Казна та Політика
306
Всі, хто має право на субсидії, їх отримають, а грошей вистачить на всіх, про це не варто переживати, – заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
Він нагадав, що шляхом перегляду бюджету-2017 липні поточного року було додатково виділено 14,1 мільярда гривень на житлові субсидії, а в травні була проведена звірка фактичного споживання і нарахування субсидій. В результаті вивільнилися ще 7 млрд грн для фінансування нових субсидій. Додатково є ще 6 млрд грн від так званих невикористаних субсидій.
«В цілому це – близько 27 млрд грн у вигляді ресурсу, який ми можемо використовувати до кінця поточного року для фінансування субсидій. Тому не варто панікувати. Грошей вистачить на всіх», – цитує Кістіона його прес-служба.
Чиновник поінформував, що в серпні уряд вже відшкодував 8 млрд грн з майже 17 млрд грн. У вересні, за його запевненням, це питання буде повністю закрите. Тобто, при входженні в опалювальний сезон не залишиться ніяких не відшкодованих субсидій. Крім того, ні в серпні, ні у вересні немає великих нарахувань субсидій, передбачувано, тому що ще відсутня послуга опалення.
«Залишається у нас ще, як мінімум, 12 млрд грн на фінансування нових субсидій. Далі субсидії будуть необхідні на повний місяць – тільки за листопад. Середньомісячне нарахування склало в минулому опалювальному періоді близько 11-12 млрд грн. Субсидії за грудень перейдуть на січень нового року. Якщо навіть у нас буде дефіцит, то в рамках 3-5 млрд грн, і ми його обов’язково закриємо», – резюмував віце-прем’єр.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас