В Україні розпочинається моніторинг використання землі за 140 показниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розпочинається моніторинг використання землі за 140 показниками

Аграрний ринок
837
Цього тижня 6 державних відомств України отримають анкету, в якій об’єднано 140 ключових показників, що характеризують використання землі в Україні.
Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, повідомляє Мінагрополітики.
«Цей документ – основа глобального проекту з моніторингу земельних відносин, який в форматі пілота за підтримки Світового банку у 2015 році був проведений в Україні, а у серпні 2017 року закріплений на законодавчому рівні», – пояснив Мартинюк.
Анкета буде надіслана: Держводагентству, Держстату, Мін’юсту, Держгеокадастру, ДФС і Державній судовій адміністрації. Всього в документі міститься 140 параметрів земельних відносин, серед яких: кількість та межі ділянок, повнота даних у реєстрах, кількість транзакцій і надходжень від земельного податку, приватизації, судових тяжб за землю.
Мартинюк додав, що анкета дозволить сформувати базу даних за 562 адміністративно-територіальними одиницями. Дані за зазначеними параметрами у документі потрібно буде вказувати за період з 2015 по 2017 роки.

Довідка Finance.UA:

  • За словами Мартинюка, Україна стала першою державою, якій вдалося на законодавчому рівні впровадити систему регулярного моніторингу ключових параметрів земельних ресурсів.
  • Пілотний моніторинг земельних відносин був проведений Держгеокадастром в 2015 році за підтримки Світового банку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас