Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заарештував зерновий термінал Коломойського в Одеській області

Фондовий ринок
1234
Печерський райсуд Києва заарештував зерновий термінал “Бориваж” в Одеській області, що належить компанії “Агротермінал Логістик” (кінцевий бенефіціар – Ігор Коломойський).
Про це свідчить рішення суду від 7 вересня.
Як повідомляється, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури в рамках кримінального провадження щодо 19 млрд гривень рефінансування НБУ для “Приватбанку”.
Згідно з матеріалами справи, 1 серпня зазначене майно було визнано речовим доказом у справі.
На думку слідства, майно могли придбати у результаті вчинення кримінального злочину. Тому прокурор звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту для недопущення його відчуження.

Довідка Finance.UA:

  • 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію Приватбанку.
  • У результаті аудиту з’ясувалося, що 100% корпоративного кредитного портфеля Приватбанку було видано пов’язаним особам, і фінустанову було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.
  • 1 липня 2017 року настав строк внесення застав за пов’язаними кредитами в Приватбанку, проте колишні бенефіціари фінустанови Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов не виконали своїх зобов’язань.
  • У зв’язку з невиконанням зобов’язань колишніми власниками “Приватбанку” влада почала процедуру примусового стягнення боргів.
  • За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні акціонери можуть потрапити під кримінальну відповідальність.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас