НБУ спростив умови для залучення кредитів від МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив умови для залучення кредитів від МФО

Кредит&Депозит
402
Національний банк спростив умови для залучення кредитів від міжнародних фінансових організацій.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
“Національний банк спростив порядок отримання резидентами кредитів від міжнародних фінансових організацій для пожвавлення співпраці українського бізнесу з МФО і більш активного припливу боргового капіталу в Україну”, – йдеться у ньому.
Зокрема, зміни передбачають: звільнення кредитних договорів в іноземній валюті з МФО від реєстрації в Національному банку; надання резидентам можливості залучати кредити від МФО за договорами, які містять особливі умови – коли валюта кредиту визначається у гривнях, а всі операції між МФО і резидентом-позичальником проводяться в іноземній валюті.
Операції за кредитним договором з МФО уповноважений банк буде проводити у відповідності з умовами самого договору, а транскордонні операції (у тому числі за рахунок купленої іноземної валюти) буде дозволено проводити без реєстрації Національного банку.
Зазначені зміни затверджено постановою правління НБУ від 7 вересня 2017 №88 “Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України”. Постанова набуває чинності з 13 вересня 2017 року.
На початку серпня НБУ дозволив банкам не отримувати індивідуальну ліцензію на валютні операції для інвестицій в боргові цінні папери, випущені за кордоном для фінансування кредиту, наданого нерезидентом цьому банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас