У Міноборони озвучили зарплату солдата в зоні АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони озвучили зарплату солдата в зоні АТО

Казна та Політика
1554
Заробітна плата рядового військовослужбовця у званні “солдат”, що виконує завдання в зоні проведення АТО, становить 17 тис. грн. Про це заявили в Міністерстві оборони України.
“7 тис. грн – це основне грошове забезпечення, 10 тис. грн – це доплата; вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь у бойових діях або збив техніку противника, виплачується додатковий бонус”, – повідомив заступник начальника Департаменту фінансів Міноборони Сергій Галинський.
За його словами, таку зарплату солдати отримують з 1 вересня 2017 року. Галінський зазначив, що зарплати військовослужбовців ВДВ і морської піхоти вищі, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.
“Обсяг видатків 2017 року дозволяє нам в повному обсязі забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні не менше 2016 року, і заробітну плату з урахуванням зростання мінімальної зарплати в державі”, – підкреслив Галинський.
За словами представника Міноборони, оборонне відомство має в своєму розпорядженні достатньо коштів на відновлення озброєння та військової техніки, підготовку військ, утримання та вдосконалення систем зв’язку.
“На даний момент заборгованості з виплати винагород немає… В 2016 році ми витратили на винагороди учасникам АТО всього 1,9 млрд грн, а за 8 місяців поточного року – ми вже витратили 2,2 млрд грн”, – розповів Галинський.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас