"Домашню роботу" банки виконали - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Домашню роботу" банки виконали - НБУ

Фондовий ринок
744
У Національному банку вважають, що банківська система України є докапіталізованою та ліквідною, і наразі вже може відновлювати свою традиційну і основну функцію – кредитувати економіку та населення.
Про це під час міжнародної конференції “Захист прав споживачів фінансових послуг 2017 – шлях до розбудови довіри” сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“За останні три роки банківська система зробила багато “домашньої роботи”. На сьогодні ми маємо повністю прозору структуру власності всієї банківської системи, і це означає, що кожен споживач може абсолютно свідомо обирати для себе фінансову установу для співпраці”,- сказала Рожкова.
З її слів, банки пройшли діагностичне обстеження якості активів, і сьогодні виконують взяті на себе плани, “а 20 банків з перших 60 банків, вже повністю виконали трирічні плани по докапіталізації”.
Рожкова також зазначила, що банки продовжують працювати над зменшенням заборгованості перед пов’язаними особами, що зміцнить їх структуру та капітал, і вивільнить ресурси для кредитування економіки та населення.
“Приємно нас здивували результати діагностики невеликих банків. Майже 90% з 30 банків не потребували докапіталізації по якості активів. Стосовно виконання планів досягнення розміру статутного капіталу до 200 млн грн, то більшість банківських установ вже виконали це. Щодо 7 банків триває процедура верифікації джерел походження капіталу. На сьогодні банківська система є докапіталізованою та ліквідною, і може відновлювати свою традиційну і основну функцію кредитного посередника, кредитуючи економіку та населення”,- підкреслила Рожкова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас