Нацбанк підтримує створення інституту фінансового омбудсмена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підтримує створення інституту фінансового омбудсмена

Казна та Політика
190
Національний банк підтримує створення інституту фінансового омбудсмена.
Про це у вівторок під час конференції “Захист прав споживачів фінансових послуг 2017: шлях до розвитку довіри” повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“Національний банк підтримує ідею запровадження інституту фінансового омбудсмена. З його допомогою споживачам фінансових послуг стане простіше знайти спільну мову з фінансовими установами та вирішувати різні конфліктні ситуації”, – прокоментувала законопроект про створення такого інституту Рожкова.
Законопроект вводить новий для України інститут – фінансовий омбудсмен – спеціальний орган, який забезпечить позасудове врегулювання спорів між тими, хто надає фінпослуги та їхніми споживачами.
Результати досліджень показують, що в Україні для вирішення спорів споживачі зазвичай звертаються в саму установу або просто нічого не роблять і не беруть кредити в майбутньому.
Фактично єдиною альтернативою для фінспоживачів є суди.
Даний законопроект передбачає введення нового процесу вирішення спорів – фінансовий омбудсмен, який матиме повноваження для швидкого прийняття рішень (розгляд спорів відбуватиметься в термін не більше 90 днів).
На початку вересня Верховна Рада прийняла нову редакцію закону “Про освіту”, яка передбачає введення інституту освітнього омбудсмена.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас