Жителі швейцарського Кьяссо зможуть платити податки біткоїнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі швейцарського Кьяссо зможуть платити податки біткоїнами

Фінтех і Картки
326
Муніципалітет швейцарського міста Кьяссо оголосив, що з 2018 року його жителі зможуть платити податки за допомогою біткоїна.
Про це йдеться в офіційній заяві влади цього міста на півдні Швейцарії, повідомляє Swissinfo.ch.
Таким чином, Кьяссо пішов за прикладом відомого Цуга, столиці швейцарської Криптодолини, який раніше також прийняв таке рішення. При цьому, якщо в Цугу ліміт на такі операції становить 200 CHF, влада Кьяссо пішла трохи далі і визначила верхню планку на рівні 250 CHF.
Про те, що біткоїнами можна буде платити податки, мер Кьяссо Бруно Аррігоні також повідомив у ході зустрічі з підприємцями, які обрали це місто на кордоні з Італією для ведення своєї діяльності.
Серед них виявилися представники команди Digital Identity та інші місцеві стартапи. Крім того, ініціативу підтримали інші відомі представники блокчейн-індустрії, включаючи Eidoo, CryptoLab і Джакомо Зукко з міланської Blockchainlab.
«Сьогодні в Кьяссо сформувалася міжнародно визнанв спільнота, яка стала епіцентром технологічного і економічного зростання як для самого кантону, так і для всієї Швейцарії. За останні місяці вісім стартапів вибрали Кьяссо для ведення бізнесу, і ми ведемо переговори з іншими європейськими компаніями», — сказав Бруно Аррігоні.
Мер Кьяссо додав, що муніципалітет розглядає можливість підтримки нового некомерційного фонду, до складу якого увійдуть відомі в блокчейн-індустрії особи, а також буде проводити регулярні мітапи на тему блокчейна і криптовалют. Перший такий захід відбудеться вже в жовтні 2017 року.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас