Робота на "сто тисяч": де платять найвищі зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота на "сто тисяч": де платять найвищі зарплати

Особисті фінанси
5493
Як знайти роботу, плата за яку дозволить спокійно сприймати всі фінансові бурі? HR експерт сайту з пошуку можливостей rabota.ua Тетяна Пашкіна на НВ розповіла, де варто шукати високооплачувані професії і за що сьогодні платять багато грошей.
Отже, на сайті rabota.ua опубліковано майже 50 вакансій із зарплатою понад 100 тис. Більше половини з них – це вакансії інших країн, про них ми розповімо іншим разом – адже нам цікаво заробляти, не виїжджаючи з країни.
Решта двадцять не надто різноманітні – переважна більшість високооплачуваних вакансій призначені для програмістів, причому високого рівня. Це, наприклад, Senior Java Developer на 120 тис. грн, Senior DevOps Engineer на 100 тис. грн.
І це не тільки “столичні” зарплати. Є робота і в Житомирі на не менші гроші – Ruby on Rails Team Lead на зарплату в 100 тис.
А для “простих смертних” озвученої високооплачуваної роботи практично немає. Є вакансія директора від анонімного роботодавця з Дніпра і ще пара вакансій, що пропонують скромний оклад в 10-15 тис. грн., але з можливістю заробітку до “ста тисяч”.
До речі, є і пара “географічних непорозумінь” з Криму і Донецька, які виставили зарплату в гривні, не спромігшись перевести рублі по курсу…
Насправді ні. Статистика показує, що чим вища посада, або оплата посади, тим менший відсоток вакансій вказує цю саму зарплату. Щоб не приваблювати велику кількість нерелевантних резюме кандидатів, які просто шукають великих грошей “за красиві очі”.
Тому фільтр по зарплаті – не зовсім коректний засіб пошуку високооплачуваної роботи. Іноді відгук на цікаву вакансію (керівну або просто висококваліфіковану) без вказівки зарплати, але від солідного роботодавця, приводить на співбесіду з озвучуванням цікавому для компанії кандидату цікавої для кандидата зарплати. Іншими словами, не “сто тисяч”, але половину від них цілком можна почути. І це тільки оклад.
Крім того, гідна бонусна частина і соцпакет цілком можуть наблизити загальну суму винагороди до бажаної цифри. Тому не варто гнатися за очевидними “великими грошима”. Не секрет, що, наприклад, служби таксі й агентства нерухомості в своїх вакансіях вказують дуже привабливий рівень заробітної плати, який не завжди виражається в повністю фіксованій зарплаті – окладі, як ми кажемо.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас