У Лос-Анджелесі пофарбують дороги для боротьби з глобальним потеплінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лос-Анджелесі пофарбують дороги для боротьби з глобальним потеплінням

Технології&Авто
2804
Існує багато способів боротьби з глобальним потеплінням. Лос-Анджелес вирішив для цієї мети пофарбувати вулиці міста спеціальною фарбою, яка відбиває тепло, пише Science Alert.
Це спеціальне покриття під назвою CoolSeal. Спочатку воно було розроблено, щоб приховувати тепло, що виділяється злітно-посадковими смугами, щоб зробити їх менш помітними для супутників.
CoolSeal краще за інших відбиває сонячні промені. Її вже протестували на автостоянці і виявили, що в середньому площа, вкрита CoolSeal, на 5°C холодніша, ніж звичайний асфальт.
Розумну фарбу було вирішено використовувати, щоб боротися з так званим ефектом міського теплового острова. Коли в місті проживає понад мільйон осіб, температура в ньому може ставати на 12°C вищою, ніж у навколишньому просторі. Крім того, оскільки покриття є світловідбиваючим, потрібно менше енергії, щоб висвітлювати дороги і паркувальні місця.
Вже стає ясно, що паризька угода про клімат не може стримати глобальне потепління. За даними експертів, якщо нічого більше не робити, до 2100 року потепління на Землі стане катастрофічним, а в 2200 році станеться кліматична катастрофа, яка призведе до природних катаклізмів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас