Чи вигідно переводити авто на газ: всі плюси і мінуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи вигідно переводити авто на газ: всі плюси і мінуси

Технології&Авто
8704
Для більшості автомобілістів найбільшим шоком кінця літа став, мабуть, різкий стрибок цін на газ. Так, якщо на початку серпня пальне коштувало 10-11 грн/л, то до кінця сезону воно подорожчало на 50%, до 15-16 грн/л. Про це йдеться матеріалі Сегодня.
Встановлювати газ на авто експерти рекомендують тим, для кого автомобіль – годувальник. Таксисти, водії, автокур’єри давно перейшли на газ. Якщо в планах будь-яке візництво – газ вигідний. Також є сенс ставити ГБО на авто власникам, які живуть за містом або мають в планах заміське життя, і власникам “ненажерливих” двигунів: це виправдає себе, нехай і не відразу.
Доречний газ і для тих, у кого на сім’ю дві машини – наприклад, на авто з ГБО можна буде вирушати в автоподорожі. А ось утриматися від ГБО краще власникам малолітражок (до 1,6 л), тим, хто наїжджає менше 500 км на місяць (окупатися буде довго), власникам автомобілів, двигуни яких не дозволяють газ (про це розповість фахівець), і тим, у кого авто на гарантії: вона автоматично зникає.
Прийнявши рішення встановлювати ГБО, краще вирушити на сертифіковане СТО, на якому поставлять офіційне обладнання, дадуть гарантію на 3 роки або 100 тис. км і де в подальшому ви зможете проходити ТО. Зараз найпопулярніше – 4-е покоління ГБО, яке встановлюють на інжекторний двигун. 2-е і 3-є вибирають власники карбюраторних двигунів, а ось що стосується 5-го і навіть 6-го покоління, то крім відчутної різниці в ціні, істотних відмінностей поки немає, кажуть наші експерти. Пов’язано це і з тим, що ці види – відносно нові, а тому мало тестовані.
Установки можуть бути польськими, прибалтійськими, російськими, китайськими, італійськими. Останні вважаються одними з кращих: італійці давно працюють на цьому ринку і виробляють ГБО європейського стандарту, в якому кожна деталь – від форсунки до перехідника – італійська, одного виробника.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас