В Україну прийде ще одна іноземна ядерна компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прийде ще одна іноземна ядерна компанія

Енергетика
1797
Міжнародна компанія Holtec International, яка спеціалізується на виготовленні обладнання в галузі ядерної енергетики, планує налагодити в Україні виробництво малих модульних реакторів для АЕС.
Про це повідомив президент “Енергоатому” Юрій Недашковський.
“Є дуже цікава пропозиція, яку зробив президент Holtec International Кріс Сінгх нашому президенту Петру Порошенку – створити в Україні хаб з поширення в Європу, Азію та Африку малих модульних реакторів з локалізацією виробництва і дуже великою кількістю обладнання на українських підприємствах”, – зазначив керівник “Енергоатому”.
Він уточнив, що мова йде про реактори SMR-160, і до цієї справи вже залучено українське виробництво “Турбоатом”, яке має в своїй лінійці турбіни, які підходять для цього проекту.
“Є також можливість залучити інші українські підприємства”, – заявив Недашковський.
Він назвав виробництво малих модульних реакторів “надзвичайно перспективним напрямком у будівництві атомних електростанцій.
“Ці реактори мають підвищений рівень безпеки за рахунок того, що на них застосовуються пасивні системи безпеки, тобто, без насосного обладнання, арматурного та багато іншого, що вимагає зовнішнього електропостачання”, – пояснив голова українського підприємства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас