Україна почне експорт газу після 2020 р. завдяки зростанню внутрішнього видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почне експорт газу після 2020 р. завдяки зростанню внутрішнього видобутку

Енергетика
741
Україна розраховує почати експорт природного газу після 2020 року за рахунок збільшення зростання видобутку всередині країни.
Така мета міститься в оприлюдненій “Енергетичній стратегії України до 2035 року “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність”, затвердженій розпорядженням Кабінету міністрів.
“Основні заходи з реалізації стратегічних цілей у газовому секторі: до 2020 року та в подальшому здійснення необхідних заходів для забезпечення потреб України в обсягах природного газу власного видобутку з подальшою можливістю початку його експорту”, – йдеться в документі.
Передумовами для зростання внутрішнього видобутку повинні стати: збалансоване державне регулювання та мінімізація політичного впливу на газовидобувні компанії; залучення іноземних інвесторів і партнерів із застосуванням сучасних технологій; удосконалення облікової політики.
Стратегія передбачає необхідність збільшення обсягу геологорозвідувальних робіт для забезпечення приросту ресурсної бази, зростання обсягів розвідувального та експлуатаційного буріння, зокрема, на глибоких горизонтах, а також удосконалення та забезпечення стабільності фіскального режиму.
Автори документа також відзначають необхідність встановлення ринкових цін на газ для всіх категорій споживачів з подальшим впровадженням системи адресного субсидування та монетизації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас