На НПЗ Коломойського зіпсували 380 тисяч тонн державної нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На НПЗ Коломойського зіпсували 380 тисяч тонн державної нафти

Енергетика
2103
Технологічна нафта, яка була викачана з магістральних нафтопроводів “Укртранснафти” і зберігалася на заводах групи “Приват”, стала неякісною.
Про це голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв розповів в інтерв’ю ЕП.
“Щоб вилучити цю нафту, пан Гавриленко (глава Укртранснафти Микола Гавриленко – Ред.) запропонував конкретний план дій, ми його погодили. За цим планом були зроблені певні кроки – компанія виграла ряд судів. Розраховуємо, що після досягнення домовленості щодо вартості зберігання ми зможемо закрити і цю проблему”, – сказав Коболєв.
За словами глави “Нафтогазу”, було проведено мінімум дві виїзні перевірки на заводах, які підтвердили наявність нафти в потрібній кількості, але в дещо іншій якості.
“Це може означати, що або нафту в процесі зберігання змішувалася з чимось іншим, або вона змінила якість за час зберігання, або вона була залита в резервуари, які містили щось іншої якості”, – пояснив він.
“Відхилення від якості було зафіксовано. Як отримати компенсацію за різницю в якості, Гавриленко збирається визначити до кінця року. Ми вважаємо, що оптимальною є грошова компенсація за цю нафту”, – заявив Коболєв.
На питання про те, в яку суму оцінюється зазначена нафта, глава НАК відповів: “За ринковою вартістю нафти. Це і є завдання Гавриленка”.
“Забирати неякісну нафту я не бачу сенсу – вона нам не потрібна. Йдеться про понад 380 тис. тонн”, – підсумував Коболєв.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас