Золото продовжує дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото продовжує дорожчати

Банківські метали
900
Вартість золота продовжує зростання у вівторок на збереженні геополітичної напруженості навколо Північної Кореї після проведення країною ядерного випробування, свідчать дані торгів.
Станом на 09.11 за Києвом ціна грудневого ф’ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зростала на 10,24 долара, або на 0,77%, до 1340,64 долара за тройську унцію. Вартість грудневого ф’ючерсу на срібло збільшувалася на 0,79%, до 17,957 долара за унцію.
Ринок продовжує реагувати на події навколо Корейського півострова. КНДР 3 вересня заявила про успішне випробування водневого боєзаряду, який призначений для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Наказ про проведення випробування був особисто підписаний північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Це стало шостим ядерним випробуванням Північної Кореї.
Японія заявила рішучий протест і має намір домагатися якнайшвидшого скликання Ради безпеки ООН. Тиждень тому КНДР провела випробування балістичної ракети, яка перелетіла через територію Японії, що також чинило тиск на ринки та підвищило попит на безпечні активи з боку інвесторів.
Підтримує зростання вартості золота і певне здешевлення долара до світових валют. Зниження курсу американської валюти, як правило, позитивно відбивається на ціні золота, оскільки золото дешевшає для інвесторів, які володіють цією валютою. Учасники ринку також чекають на засідання Європейського центрального банку, яке відбудеться 7 вересня.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас