Китай забороняє анонімні пости в соцмережах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай забороняє анонімні пости в соцмережах

Світ
324
Китай продовжує боротися з онлайн-опозицією. Згідно з новим законом, з 1 жовтня китайські форуми і інші інтернет-платформи з можливістю коментування введуть обов’язкову процедуру прив’язки реальних паспортних даних користувачів до акаунтів, повідомляє Engadget.
За словами представників уряду КНР, це повинно перешкоджати «хибним чуткам, пліткам і незаконним повідомленнями». Звичайно, не плітки і чутки хвилюють китайське керівництво. Просто вони знають, що люди злякаються заперечувати політичний порядок, якщо їх легко можуть знайти за акаунтами, прив’язаними до конкретного ПІБ.
Нещодавні вимоги щодо ідентифікації, обмеження VPN та інші обмежувальні заходи (наприклад, розслідування щодо інтернет-компаній за розміщення будь-якого матеріалу, що «завдає шкоди соціальному порядку») не випадкові. В кінці року Компартія Китаю проводить свій з’їзд, і щоразу перед цими зборами влада нарощує цензуру, щоб боротися з критикою «лінії партії».
Попередні правила більше зосереджувалися на сервісах, але цього разу інтернет-цензура націлена на контент безпосередньо. Виконання вимог щодо ідентифікації інтернет-користувачів контролюватиме новий орган — адміністрація з кіберпростору Китаю.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас