В'єтнам легалізує біткоїн до 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В'єтнам легалізує біткоїн до 2018 року

Фінтех і Картки
329
Прем’єр-міністр В’єтнаму Нгуєн Суан Фук доручив державним фінансовим відомствам розробити законодавчу базу для криптовалют і цифрових активів. Нове зведення законів набере чинності до кінця 2018 року. Поки що офіційне визнання як платіжний засіб біткоїни отримали тільки в Японії.
За вимогою Прем’єр-міністра В’єтнаму Нгуєна Суана Фука Центробанк, Міністерство фінансів і Міністерство громадської безпеки почали роботу над новим законопроектом про криптовалюти і цифрові активи. Над законом також працює Міністерство юстиції, яке оцінить правовий статус біткоїнів та інших валют.
Очікується, що нові норми регулювання будуть підготовлені до наступного серпня і наберуть чинності до кінця 2018 року. Як повідомляє CoinDesk з посиланням на Vietnam Plus, до червня 2019 року держава визначить порядок оподаткування криптовалют. До вересня наступного року відомства також підготують правові норми щодо будь-яких порушень і шахрайських дій з використанням криптовалют.
В’єтнамські регулятори будуть враховувати досвід інших країн, в яких криптовалюти мають правовий статус. У лютому японська влада визнала біткоїн законним платіжним засобом. Будь-яка компанія може отримати ліцензію на використання криптовалюти, але спочатку доведеться заплатити $300 000, пройти податковий аудит і довести, що підприємство володіє резервною валютою на суму не менше ніж $100 000.
В інших країнах легалізацію біткоїнів поки що тільки обговорюють. Так, у Росії заборонено випускати грошові сурогати, але відповідальність за ці дії досі не встановлена. У 2015 році Мінфін пропонував ввести кримінальне покарання за випуск грошових сурогатів, а також готував законопроект про введення кримінальної відповідальності за випуск і збут кріптовалюти, але згодом регулятор відмовився від цієї ідеї.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас