Ціни на автогаз оновили рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на автогаз оновили рекорд

Енергетика
3418
Роздрібні ціни на скраплений газ, який використовується як автомобільне паливо, протягом вихідних (24-28 серпня) зросли на 0,5-1 гривню за літр, досягнувши нової рекордної позначки 16,99 гривні за літр.
Про це кореспонденту повідомив аналітик консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, Олександр Сіренко.
За даними UPECO, в національних мережах АЗС ОККО, WOG і SOCAR паливо подорожчало на 50-54 копійки за літр і коштує 16,49 гривні за літр. На інших заправках автогаз подорожчав за звітний період на 1 гривню і більше і коштує 16,20 гривні за літр (“НК “Народна”), 16,39 гривні за літр (AMIC), 15,99 гривні за літр (“Манго Трейд”) і 15,20 гривні за літр (“Укрнафта” і “Авіас”).
Згідно з повідомленням, в регіональних мережах АЗС “Нефтек” і “РУР Груп” ціни на автогаз зросли до 16,99 гривні за літр.
Як повідомлялося, минулого тижня було відзначене зростання цін на автогаз в мережах АЗС до рекордної позначки 15 гривень за літр.
За словами Сіренка, причинами зростання цін стали наступні обставини: високий рівень споживання газу, дефіцит його постачання, а також брак потужностей на ринку для зберігання цього виду палива. За його словами, російська компанія “Роснєфть” не виконує належним чином свої зобов’язання щодо своєчасного відвантаження скрапленого газу на адресу українських споживачів, що спричиняє дефіцит палива. Також українські компанії не побудували в достатній кількості газонаповнювальних станцій для зберігання палива і створення запасів на випадок його тимчасового дефіциту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас