Українські поставки залишаються найвигіднішими для деяких російських імпортерів - Микольська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські поставки залишаються найвигіднішими для деяких російських імпортерів - Микольська

Казна та Політика
375
Значна частина українських компаній після закриття російського ринку переорієнтувалася на інші країни, проте повернулася до поставок для компаній з РФ, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.
“Коли штучно обрізають торгові відносини між країнами, компаніям потрібен певний час, щоб переорієнтуватися на поставки з інших країн. Російські імпортери спершу спробували, чи можливо купувати аналоги української продукції в інших країнах. Виявилося, що українська продукція навіть після сплати ввізного мита залишається більш вигідною”, – сказала Наталія Микольська в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
За даними МЕРТ, за перше півріччя 2017 року експорт товарів в РФ збільшився на 26,4%, а імпорт – на 41,5%, хоча до цього був зафіксований спад.
“Статистика зростання українського експорту підтверджує, що російські виробники не можуть обійтися без українських продуктів, які є частиною їхнього виробничого процесу або продукцією споживання”, – підкреслила Н.Микольська.
Вона також зазначила, що значна частина українських компаній після закриття російського ринку переорієнтувалися на інші.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас