Хакери зламують криптогаманці через номери мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламують криптогаманці через номери мобільних телефонів

Фінтех і Картки
1105
Хакери виявили, що один з ключових елементів онлайн-безпеки – номер мобільного телефону – є і найбільш уразливим. За останні півроку таким чином було вкрадено тисячі доларів у власників біткойн-гаманців, пише New York Times.
Хакери отримують контроль над номером мобільного телефону доволі банальним способом – дзвонять операторам і придумують різні екстрені причини, за якими номер необхідно перевести на інший апарат. Здавалося б, жоден менеджер в здоровому глузді і твердій пам’яті не схвалить таку операцію, але «хакери роблять десятки, а то і сотні дзвінків у різні офіси, поки одного разу не знайдуть на іншому кінці дроту ідіота», – каже Джобі Уікс, біткойн-підприємець, у якого хакери вкрали мільйон доларів з рахунку, незважаючи на те, що він просив оператора мобільного зв’язку посилити безпеку, після того, як такій же атаці піддалися його родичі.
Аутентифікація по мобільному телефону вважається однією з найбезпечніших. Її використовують Google, Facebook, Twitter, а також криптовалютні гаманці. Але заволодівши номером телефону, хакери можуть скинути паролі на всіх акаунтах через кнопку «Забули пароль?».
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас