Українські водії почали відмовлятися від газу - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські водії почали відмовлятися від газу - експерти

Технології&Авто
6002
Менше ніж за місяць середня ціна на автогаз по країні зросла з 10,85 грн/л до 14,55 грн/л. Що підштовхнуло українських водіїв задуматися, чи такий вигідний LPG, як про це говорять.
А враховуючи, що оптові ціни мало не щодня встановлюють нові рекорди і вже доходять майже до 30 000 грн/тонну (в роздробі це більше 17 грн/л), то подумати є над чим.
До радикальних заходів, на кшталт демонтажу газових установок, поки не доходить. Але клієнтів у компаній, які займаються встановленням ГБО, істотно поменшало. Навіть ті, хто раніше їздив на газі, вирішили перечекати і поїздити поки на бензині.
Але з налаштуваннями ГБО потрібно бути обережними, щоб не перемудрувати. Інакше вся система може вийти з ладу.
Повністю демонтувати газову установку – також не найкраща ідея, кажуть експерти. Оскільки у вхідну систему здійснюється врізка, то необхідно робити заглушки на ці місця.
А демонтаж, зняття магістралей і електронного блоку управління тягне за собою додаткові витрати. Іншими словами, водії не поспішають прощатися з ГБО, тим більше попереду зимовий сезон, а це підвищена витрата пального.
Хоча, кажуть фахівці, в разі, якщо вартість газу дійде до позначки 17-18 грн (ціну вище 15 грн/л експерти вже називають критичною для бізнесу), то встановлювати ГБО, наприклад, на «малолітражки» вже просто не буде сенсу через занадто тривалу окупність.
Що стосується двигунів з великим об’ємом або комерційних авто на бензині, то ГБО буде актуальним, вважають експерти.
«Такі ситуації тимчасові і через два-три тижні ціни на газ підуть униз, так буває щороку», – каже директор мережі автогазових СТО PROFIGAS Юрій Волохоненко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас