Кримські вкладники відсудили у Приватбанку 1,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські вкладники відсудили у Приватбанку 1,6 млрд грн

Кредит&Депозит
1216
ПриватБанк незабаром має намір виконати всі рішення судів щодо кримських вкладників. В установі підрахували: відшкодуванню підлягають близько 1,6 млрд грн. Про це в інтерв’ю Мінфіну повідомила виконуюча обов’язки голови правління Приватбанку Галина Пахачук.
Вона визнала, що рішення про продаж кримських активів і пасивів приватній комерційній структурі не робить банку честі.
«За своєю суттю — це приватна претензія. Що не зовсім красить банк і тих, хто раніше приймав рішення — продати депозити фізосіб без згоди самих вкладників», – сказала Пахачук.
За її словами, банк виконає всі судові рішення, відповідно до яких гроші повинні бути повернуті вкладникам, які зуміли підтвердити свій економічний зв’язок з Україною. Пахачук також закликала кримчан не користуватися послугами юристів, які обіцяють швидке повернення коштів. У цьому, вважає вона, просто не має сенсу.
«Відзначу, що зараз багато колишніх прокурорів і суддів створили адвокатські контори, які за гроші вирішують проблеми з поверненням таких вкладів. Але ми і так ці вклади повертаємо за рішенням судів. Найближчим часом ми повернемо близько 1,6 млрд гривень за кримськими вкладами на підставі рішень судів, які набули законної сили, добровільно без виконавчої служби», – додала вона.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас