З Одеси до Румунії планують запустити сучасний дизель-поїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З Одеси до Румунії планують запустити сучасний дизель-поїзд

Світ
853
ПАТ “Укрзалізниця” вивчає можливість запуску чергового поїзда в міжнародному сполученні, який цього разу з’єднає Одесу з одним з міст Румунії. Про це стало відомо з інтерв’ю в. о. голови правління ПАТ УЗ Євгена Кравцова.
“До кінця року закупимо шість тривагонних дизель-поїздів, які ми плануємо запустити на близькому сполученні зі Львова до Польщі та з Одеси до Румунії”, – поінформував керівник УЗ. Однак, він не уточнив, куди саме в Румунії буде прибувати український поїзд.
Кравцов також повідомив, що, можливо, такі ж поїзди будуть запущені на напрямках в Угорщину та Словаччину.
Зазначимо, що між Одесою і Румунією немає прямої залізничної гілки – так чи інакше український поїзд буде перетинати територію Молдови. Є два можливі маршрути: Одеса-Унгень-Ясси і Одеса-Галац. Перший є продовженням діючого маршруту Одеса-Кишинів, який можна продовжити до молдавської прикордонній станції Унгень. Зараз на цю станцію вільно заїжджають румунські поїзди, використовуючи європейську колію. У Унгені можна організувати зручну пересадку на румунські поїзди, що прямують в Ясси.
Другий можливий маршрут з Одеси пройде по південній частині Молдови і закінчиться в румунському місті Галац, куди заведена широка колія. Якщо “Укрзалізниця” візьме цей варіант, тоді поїзд буде проїжджати через станції Роздільна, Тирасполь, Бендери, Басарабяска, Етулія, Рені.
За матеріалами:
ABCnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас