Омелян домагається полегшення перетину західного кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян домагається полегшення перетину західного кордону

Казна та Політика
912
Міністр інфраструктури Володимир Омелян підкреслює необхідність зробити все, щоб українські громадяни і громадяни Євросоюзу зручно і швидко перетинали кордон.
Про це він заявив під час наради щодо вдосконалення функціонування пунктів пропуску на західній ділянці державного кордону 21 серпня, інформує Мінінфраструктури.
У нараді взяли участь в. о. голови “Укравтодору” Славомір Новак, перший заступник голови Адміністрації Держприкордонслужби Василь Серватюк, член правління ПАТ “Укрзалізниця” Іренеуш Василевський, представники Мінфіну, Мінекономрозвитку, МЗС, МВС і ДФС, а також народний депутат Антон Геращенко.
“Нам треба розширювати пропускну спроможність пунктів пропуску: кількість смуг, кількість співробітників. Нам треба звертатися до досвіду польських колег і країн ЄС, починати з невеликих пунктів пропуску, налагоджувати роботу, потім поширювати алгоритми на великі пункти пропуску”, – зазначив Омелян.
Обговорили питання ремонту під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску на українсько-польському (в першу чергу з спільним прикордонно-митним контролем – Устилуг, Угринів, Грушів, Смільниця), українсько-угорському, українсько-румунському й українсько-словацькому кордоні, доцільність збільшення автомобільних пунктів пропуску, розмежування руху легкового та вантажного транспорту.
Крім того, на нараді говорили про реалізацію угод між Україною, Польщею та Угорщиною про надання кредитів на умовах пов’язаної допомоги.
Омелян відзначив необхідність подальшої роботи над розвитком залізничного пасажирського сполучення з містами Польщі та інших країн, налагодженням нових шляхів швидкісних залізничних сполучень.
Також міністр попросив прискорити час проходження кордону автобусами, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.
За результатами наради Держприкордонслужба і Державна фіскальна служба повинні визначитися з ресурсами, необхідними для розширення пропускної спроможності існуючої мережі пунктів пропуску, перш за все на кордоні з Польщею.
“Укравтодор” має забезпечити належний стан під’їзних автомобільних доріг до пунктів пропуску.
Крім того, Міністерство закордонних справ попросять почати переговори з польською стороною про збільшення пунктів пропуску.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас