Американська XCoal відвантажила першу партію вугілля в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська XCoal відвантажила першу партію вугілля в Україну

Енергетика
1105
Американська компанія Xcoal Energy and Resources відвантажила в порту Балтімора першу партію антрацитового вугілля для ПАТ “Центренерго”, яка буде поставлена морем у порт “Южний”.
“Сьогодні ми маємо перше відвантаження антрацитового вугілля з США, яке прийшло з Пенсільванії і відвантажується тут, в Балтіморі (штат Меріленд)”, – повідомив посол України в США Валерій Чалий в ході прес-конференції в порту.
Він нагадав, що досягнуті в ході візиту президента України Петра Порошенка до США домовленості передбачають поставку 700 тис. тонн антрацитового вугілля з США
“Ціна конкурентна. Думаю, є перспектива, що ця ціна буде зменшуватися”, – додав посол.
За його словами, такі поставки є запорукою енергетичної безпеки України і дають роботу, в тому числі, українцям, які працюють на американських шахтах.
В. Чалий також повідомив, що розраховує на візит найближчим часом в Україну Ріка Перрі, відзначивши великі можливості для співпраці двох країн в енергетичній сфері.
На офіційній церемонії відвантаження першої партії вугілля були присутні також заступник міністра торгівлі США Ізраель Ернандес, помічник міністра енергетики США з міжнародних питань Уелс Гріффіт і керівництво компанії Xcoal.

Довідка Finance.UA:

  • “Центренерго” уклало з Xcoal Energy&Resources (США) контракт про постачання близько 700 тис. тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року.
  • Ціна першої партії складе $113/тонна, але вона не є фіксованою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас