Меркель розкритикувала Шрьодера за роботу в Роснефти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель розкритикувала Шрьодера за роботу в Роснефти

Фондовий ринок
369
Канцлер ФРН, яка балотується на 4 термін на цей пост від Християнсько-демократичного союзу (ХДС), піддала критиці екс-канцлера ФРН Герхарда Шрьодера за його рішення обійняти посаду незалежного директора в раді директорів “Роснефти”.
Своє ставлення вона висловила у відповідь на запитання читачів таблоїду Bild.
“Я вважаю, що те, що робить пан Шрьодер, неправильно”, – прокоментувала Меркель рішення свого попередника на цій посаді.
Особисто Меркель не збирається йти в бізнес після виходу на пенсію, на яку має намір піти після закінчення нової каденції, якщо її переоберуть. Вона зазначила при цьому, що в даний час вона концентрується на передвиборній кампанії “та на тому, що із задоволенням знову стане канцлером”.
Рішення Шрьодера прийняти пропозицію стати незалежним директором ради директорів російського гіганта, що перебуває під санкціями, розкритикували всі партії, які проходять на вересневих виборах в бундестаг, крім правопопулістської Альтернативи для Німеччини. Напередодні навіть лідер Лівої партії Сара Вагенкнехт, яка відома своїми симпатіями до Росії, назвала плани колишнього канцлера “кепськими”.
Генеральний секретар Християнсько-соціального союзу (ХСС), сестринської партії ХДС, Андреас Шойєр вважає, що рішення Шрьодера “погано пахне”. Різко висловилися і представники Зелених, запропонувавши урізати колишньому главі уряду чималу пенсію у зв’язку з його доходами в Росії.
Тим часом, сам номінант вже заявив, що погодиться з пропозицією. Запропонована посада “Роснефти”, що перебуває під санкціями, з зарплатою в кілька сотень тисяч євро на рік буде вже третьою для екс-канцлера в російському бізнесі, він вже займає пости в керівництві проектів Nord Stream 1 і 2.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас