Як у Мін'юсті пояснили мільйонні зарплати держвиконавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у Мін'юсті пояснили мільйонні зарплати держвиконавців

Казна та Політика
1905
Мільйони гривень, які отримали деякі держвиконавці та їхні начальники, є офіційною винагородою за стягнутий борг. Формула даної винагороди така: 2% від фактичного стягнутого боргу “мінус” 20% податків і зборів.
Величезні винагороди посадовим особам з Департаменту виконавчої служби Мін’юсту не є преміями і не вимагають додаткових витрат з державного бюджету. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.
Поширена інформація про виплату премій співробітникам Мін’юсту подана некоректно і є вирваною з контексту офіційної відповіді в. о. державного секретаря Олени Косолапової, йдеться в заяві.
У міністерстві запевняють, що мільйонні суми, які чиновники отримують додатково до зарплати, – це винагорода, яка виплачується з отриманого від боржника виконавчого збору. Даний збір становить 10% суми боргу, фактично стягнутого з боржника.
“Виплата винагороди державному виконавцю здійснюється в межах і за рахунок відповідних надходжень до спеціального фонду державного бюджету, який формується з коштів виконавчого збору, стягнутого державними виконавцями з боржників, і не вимагає додаткових витрат Державного бюджету України”, – додали в Мін’юсті.
У відомстві зазначили, що виплата винагород судовим приставам регулюється Постановою Кабміну від 8.09.2016 року № 643, згідно з якою держвиконавець отримує 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу, а його безпосереднім керівникам – 0,5% стягнутої суми або вартості майна боржника.
20% суми винагород держвиконавців сплачуються у вигляді податків і зборів до держбюджету, додали в Мін’юсті.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас