Скорочення кількості стипендіатів до 15% неможливе - МОН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скорочення кількості стипендіатів до 15% неможливе - МОН

Казна та Політика
533
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає, що поступове скорочення студентів, які отримують стипендію, до 15% неможливе.
Про це вона заявила в розмові з VoxConnector.
У минулому році стипендіальна реформа спровокувала гострі дискусії між Мінфіном і Міністерством освіти і науки. Цей рік не став винятком. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що її позиція абсолютно не збігається з намірами Міністерства фінансів.
“Міністерство освіти і науки не отримувало жодного офіційного звернення міністерства фінансів щодо майбутніх планів про скорочення стипендій. Заяви окремих представників міністерства фінансів в ЗМІ – це їхня особиста думка”, – сказала вона.
“Я вважаю, що поступове скорочення студентів, які отримують стипендію, до 15% неможливе. По-перше, таке скорочення буде демотивувати студентів. По-друге, сьогодні в Україні така економічна ситуація, низький рівень життя, і ми повинні підтримувати студентів”, – додала лілія Гриневич.
Як відомо, з січня цього року почали діяти нові правила нарахування стипендій. Уряд ввів рейтингування (рейтинги формуються на рівні ВНЗ), яке обмежило кількість отримувачів стипендій на рівні 40-45% студентів-бюджетників, а також збільшило розмір академічної стипендії.
Заступник міністра фінансів Сергій Марченко розповів, що на цьому зміни можуть не закінчитися і вже з наступного року студентів можуть чекати нові правила виплати стипендій з одночасним збільшенням їх розміру.
За його словами, до 2020 року доцільно зменшити кількість стипендіатів до 15%. Розмір стипендії при цьому спочатку може досягти рівня прожиткового мінімуму (з 2018 року – 1700 грн), а потім і мінімальної зарплати (з 2018 року – 3723 грн).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас