Операції з Bitcoin в Україні загрожують податковими ризиками - член Ради НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операції з Bitcoin в Україні загрожують податковими ризиками - член Ради НБУ

Фінтех і Картки
1544
Операції з так званою “криптовалютою Bitcoin” в Україні загрожують податковими ризиками, написав на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” член Ради Національного банку України Тимофій Милованов.
“Ризики: податкові. Не забувайте платити податки”, – вказав він.
Крім цього, додав Т.Милованов, такі операції, хоча і популяризуються як анонімні, в дійсності можуть бути ідентифіковані.
“Ваші транзакції можуть отримати правоохоронні органи. При бажанні”, – зазначив член Ради НБУ.
У числі потенційних ризиків він також вказав цінові, ризик банкрутства біржі, де купуються Bitcoin, шахрайства, а також комп’ютерні.
Як повідомлялося, криптовалюта Bitcoin в даний час не має певного правового статусу в Україні. За даними НБУ визначення такого статусу ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації Bitcoin і регулювання угод з ним в світі.
НБУ почав діалог з Міністерством фінансів, Державною фіскальною службою, Державною службою фінансового моніторингу, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг для вироблення спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin і його регулювання.
За участю зазначених державних установ це питання буде розглядатися на найближчому засіданні Ради з фінансової стабільності, яке планується провести до кінця серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас