Facebook запатентує окуляри доповненої реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запатентує окуляри доповненої реальності

Технології&Авто
178
Facebook працює над створенням окулярів доповненої реальності, здатних відображати цифрові об’єкти в реальному світі, як сказано в патентній заявці, поданій нещодавно компанією Марка Цукерберга, повідомляє Quartz.
Сьогодні Facebook є найпопулярнішою соціальною мережею, але главі Facebook Марку Цукербергу цього, мабуть, недостатньо. Раніше Цукерберг показував фотографії подібних окулярів, кажучи, що вони стануть майбутнім доповненої реальності, але він не казав, що Facebook розробляє такий продукт. Якщо компанія створить своє власне обладнання для розширеної реальності, у неї з’явиться своя власна комп’ютерна платформа, як у Apple, що виробляє і обладнання, і програмне забезпечення.

Цукерберг заявив, що доповнена реальність стане наступною великою споживчою технологічною платформою після смартфонів. «Подумайте про те, скільки з того, що ви використовуєте, насправді не має бути фізичним», – сказав Цукерберг в інтерв’ю Recode на початку цього року.
Додаток для «хвилеводного дисплея з двовимірним сканером» описує окуляри з прозорими дисплеями замість лінз. Ця технологія розробляється в Oculus, компанії віртуальної реальності, придбаній Facebook в 2014 році. Один з авторів патенту, провідний науковий співробітник Oculus, раніше допомагав створювати оптичну систему для Microsoft HoloLens. Представники Oculus кажуть, що технологія поки на стадії розробки і не буде життєздатною раніше 2022 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас