Маск та інші ІТ-лідери вимагають заборонити військових роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск та інші ІТ-лідери вимагають заборонити військових роботів

Технології&Авто
878
Представники компаній в сфері робототехніки і ШІ направили в ООН відкритого листа з вимогою заборонити роботів-убивць. Експерти побоюються, що озброєні роботи зроблять військові конфлікти більш масштабними і кривавими, а за своїм впливом на хід війни вони зрівняються з ядерною зброєю.
Заборони вимагають 116 представників ІТ-індустрії з 26 країн, включаючи главу Tesla і SpaceX Ілона Маска і співзасновника лабораторії DeepMind Мустафу Сулеймана. Автори відкритого листа просять ООН ввести заборону на розробку і використання військових роботів.
Як повідомляє Guardian, ООН вже готується обговорити поширення автономного озброєння, в тому числі дронів і безпілотних танків. ІТ-лідери відправили свій лист до офіційного початку дискусій, щоб попередити членів ООН про можливі ризики.
Автори листа побоюються, що військові роботи дадуть поштовх новому етапу гонки озброєнь – «третьої військової революції». На думку експертів, поширення військових роботів можна порівняти за значенням з винаходом пороху і ядерної зброї. «Винахід автономної смертельної зброї зробить військові конфлікти більш масштабними і швидкими. [Роботи] стануть знаряддям терору, яке тирани і терористи будуть використовувати проти невинних жителів. Автономна зброя також може вийти з-під контролю в результаті злому», – пишуть Маск і компанія.
У листі представники робототехнічних і ШІ-компаній вимагають включити військових роботів до Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, що набрала чинності в 1983 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас