Відновлювана енергетика принесла економіці США до $113 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлювана енергетика принесла економіці США до $113 млрд

Енергетика
411
Відновлювана енергетика впливає на поліпшення якості навколишнього середовища, знижуючи кількість смертей від захворювань, спровокованих забрудненням повітря. Це принесло американській економіці додаткові доходи в розмірі від $30 до $113 млрд за останні 10 років, пише ARS Technica.
Вітрова та сонячна енергетика необхідні для зниження викидів вуглецю. Це впливає на поліпшення якості повітря і, як наслідок, зниження кількості передчасних смертей.
За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, забруднення повітря щорічно викликає близько 7 млн передчасних смертей у світі. У США на забруднення повітря припадає до 200 тисяч передчасних смертей на рік.
Аналітики вважають, що через поліпшення якості повітря завдяки використанню відновлюваних джерел енергії і скорочення вуглеводневої генерації електрики було попереджено від 3 тисяч до 12 700 смертей тільки за останнє десятиліття. Це створило загальний економічний ефект від $30 до $113 млрд.
Для боротьби за чисте повітря країни і міста впроваджують різні рішення. Так, в Нанкіні в Китаї побудують «зелені» хмарочоси для боротьби зі смогом, Пекін скоротить споживання вугілля на 30%, а Париж, Мадрид, Афіни і Мехіко заборонять дизельні авто до 2025 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас