Генпрокуратура порушила розслідування про відмивання грошей і ухилення від сплати податків на "Мотор Січ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура порушила розслідування про відмивання грошей і ухилення від сплати податків на "Мотор Січ"

Кримінал
524
Генпрокуратура порушила кримінальні провадження про фінансові порушення на двигунобудівному підприємстві “Мотор Січ” (Запоріжжя).
Про це повідомив депутат Верховної Ради Сергій Каплін.
“Досліджував документи з приватизації ДП ПАТ “Мотор Січ” в Запоріжжі. Був у шоці від кількості порушень, які були допущені від початку процесу і до його завершення. Кількість злочинів, які виявив у цій, фактично крадіжці державного майна, підприємства і грошей ледь помістилися на 22 сторінках дрібного тексту”, – заявив депутат на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, менш ніж через місяць із Генпрокуратури надійшла відповідь про відкриття кримінальних проваджень за вказаними фактами, вони стосуються “відмивання грошей і приховування податків”. Депутат висловив переконання, що завод повинен повернутися в державну власність.
Судячи з відповіді Генпрокуратури, інформація про кримінальні провадження розміщена в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 4 серпня, однак не вказано, що вони стосуються процесу приватизації. Саме звернення депутата з передбачуваними порушеннями на “Мотор Січ” розміщено на його сторінці.
Нагадаємо, в кінці липня Генпрокуратура заявила, що виявила розкрадання 350 млн гривень “Мотор Січі” через купівлю “сміттєвих” цінних паперів.
На підприємстві спростували махінації.

Довідка Finance.UA:

  • ПАТ “Мотор Січ” – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок.
  • Постачає продукцію в понад 100 країн світу.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас