Пенсійна реформа: у Кабміні заявляють, що в базових принципах поступок не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійна реформа: у Кабміні заявляють, що в базових принципах поступок не буде

Казна та Політика
684
Кабмін наполягатиме, щоб в законопроекті про підвищення пенсій у другому читанні збереглися принципові позиції, серед яких – підвищення пенсійного віку, введення для всіх однакових умов виходу на пенсію і ліквідація дефіциту Пенсійного фонду.
Про це інформує Урядовий портал у відповідях на питання щодо пенсійної реформи.
В уряді нагадують, що за пенсійну реформу в першому читанні проголосували 282 народні депутати, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних депутатів.
«Тоді ж було прийнято рішення доопрацювати реформу разом з усіма зацікавленими сторонами. Але уряд має кілька базових принципів, від яких не відійде ні за яких обставин. Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже з жовтня пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів і буде скасований податок на пенсії для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсії перераховуватимуться автоматично», – йдеться в повідомленні.
Крім того, зазначають в уряді, будуть введені прозорі й однакові для всіх умови виходу на пенсію, ліквідовано дефіцит Пенсійного фонду, щоб забезпечити ресурс для подальшого зростання пенсій».

Довідка Finance.ua:

  • Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» був прийнятий Верховною Радою 13 липня 2017 року першому читанні.
  • Восени 2017 року очікується його розгляд у другому читанні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас