Катар впроваджує нові практики при постачанні СПГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар впроваджує нові практики при постачанні СПГ

Енергетика
494
Катар, найбільший світовий виробник і експортер скрапленого природного газу, вперше в історії здійснив постачання СПГ в більш ніж один порт з одного танкера.
Як повідомили катарські компанії з виробництва і експорту газу Qatargas і RasGas Company, вони спільно зафрахтували танкер СПГ Al Khuwair класу Q-Flex для постачання палива різним покупцям у Бельгії та Великій Британії.
СПГ було завантажено на катарському терміналі в Ras Laffan і доставлено для регазифікації в порти Zeebrugge (Бельгія) і South Hook (Велика Британія). Більше жодних подробиць щодо обсягів, термінів і вартості угоди компанії не повідомляють.
Разом з тим вони зазначили, що дана ініціатива свідчить про готовність Катару проявляти більшу гнучкість при постачанні СПГ і якісно задовольняти потреби клієнтів.
На початку літа Катар заявив про готовність збільшити виробництво СПГ з нинішніх 77 млн тонн на рік до 100 млн до 2020 року. В даний час ця країна знаходиться під санкціями з боку низки арабських держав у зв’язку із звинуваченнями в підтримці тероризму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас