Кабмін продовжує переговори з МВФ щодо ціни на газ - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжує переговори з МВФ щодо ціни на газ - ЗМІ

Енергетика
949
Найпростіший варіант утримати зростання ціни на газ полягає в зміні методики її розрахунку Кабінет міністрів України продовжує переговори з Міжнародним валютним фондом за ціною на газ.
Про це йдеться в статті РБК-Україна “Підняти не можна понизити: як Кабмін домовляється з МВФ про ціну на газ для населення”.
Так, уряд вже місяць шукає різні способи, щоб виконати обіцянку прем’єра Володимира Гройсмана і не допустити зростання вартості газу у наступному опалювальному сезоні.
Найпростіший варіант, який дозволить Кабміну утримати зростання ціни на газ, – змінити методику її розрахунку.
Зазначається, що саме цей варіант уряд обговорює з Міжнародним валютним фондом з липня.
У розпорядженні РБК-Україна опинився проект змін до постанови №187, яким пропонується при розрахунку ринкової ціни враховувати не середню ціну газу за 12 місяців, а на два періоди – з 1 квітня по 1 жовтня 2016 року і з 1 квітня по 1 липня 2017 року.
На думку чиновників, такий перенос дозволить при формуванні вартості газу враховувати низькі “літні” ціни на німецькому хабі NCG. А це, в свою чергу, дозволить утримати зростання розрахункової вартості газу таким чином, щоб вона не відхилялася від імпортного паритету більш ніж на 5,6%.

Довідка Finance.UA:

  • Раніше Володимир Гройсман заявляв, що Кабмін не підтримує підвищення цін на газ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас