В Україні істотно збільшилася кількість об'єктів "зеленої" енергетики (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні істотно збільшилася кількість об'єктів "зеленої" енергетики (інфографіка)

Енергетика
1228
За 6 місяців 2017 року в Україні введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, які працюють за “зеленим” тарифом.
Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.
“Для порівняння, за весь 2016 рік встановлено 121 МВт таких потужностей. Фактично, за півроку запущено “зелених” проектів більше, ніж за весь 2016 рік”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, більшу частину введених в першому півріччі 2017 року потужностей, а саме – 118,1 МВт, складають об’єкти сонячної енергетики. Ще 5,5 МВт – це електростанції на біогазі, а 2,9 МВт – об’єкти малої гідроенергетики.
“Важливо, що цього року одна сонячна електростанція і дві мікро-ГЕС отримали надбавку до “зеленого” тарифу за використання обладнання українського виробництва”, – повідомляє прес-служба.
В Україні істотно збільшилася кількість об'єктів "зеленої" енергетики (інфографіка)
Ключову роль у зростанні об’єктів “зеленої” енергетики відіграв закон про створення конкурентних умов для виробництва “чистої” енергії.
Згідно з чинним Законом “зелений” тариф прив’язаний до курсу євро до 2030 року. Також, скасовано вимогу про “місцеву складову” і введено надбавку до тарифу за використання українського обладнання.
Крім цього, законодавством вже в цьому році передбачено укладення довгострокових договорів купівлі-продажу електроенергії, виробленої за “зеленим” тарифом, на весь термін дії цього тарифу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас