Нафта слабко знижується після стрибка на 3% у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабко знижується після стрибка на 3% у п'ятницю

Енергетика
253
Ціни на нафту еталонних марок слабко знижуються в понеділок після істотного підйому в останній робочий день минулого тижня.
Причиною різкого подорожчання палива в кінці минулого тижня стала непідтверджена інформація про те, що Exxon Mobil Corp. закриває один з найбільших НПЗ в США, повідомляє MarketWatch.
“Цей завод-монстр – друге за величиною нафтопереробне підприємство в Штатах”, його потужність становить 584 тис. барелів на добу, заявив старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн. “Втрата, за непідтвердженими даними, цього НПЗ може призвести до того, що інші НПЗ спробують виправити ситуацію, підвищуючи ціни на “важку” нафту, яку стає все складніше знайти”, – вважає він.
Крім того, кількість діючих у США бурових нафтових установок минулого тижня скоротилася на 5 – до 763, свідчать дані Baker Hughes.
Тим часом економіст з енергетики WTRG Джеймс Вільямс зазначає, що волатильності ринку може додати те, що у вівторок закінчуються вересневі ф’ючерсні контракти на WTI.
Жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 мск подешевшали на $0,05 (0,09%) – до $52,67 за барель. На торгах у попередній робочий день їх ціна підскочила на $1,69 (3,31%), завершивши торги на рівні $52,72 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у понеділок знизилися на $0,01 (0,02%) – до $45,5 за барель. За підсумками попередньої сесії їх ціна зросла на $1,42 (3,02%) і закінчила день на рівні $48,51 за барель.
За минулий тиждень WTI втратив 0,6% вартості, причому “в мінусі” він завершив третій тиждень поспіль, за даними FactSet. Тим часом Brent збільшився за останні п’ять сесій на 1,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас