Кабмін дозволив впровадження LTE-технології в діапазоні 1800 МГц — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив впровадження LTE-технології в діапазоні 1800 МГц

Технології&Авто
691
Кабінет міністрів України дав дозвіл на впровадження технології LTE для мобільного зв’язку четвертого покоління в діапазоні 1800 МГц.
Такий дозвіл закріплено постановою уряду “Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України”, затвердженого 18 серпня, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”.
Крім цього, цим документом розширені можливості використання в Україні медичних радіоімплантів, пристроїв для вимірювання рівня заповнення закритих резервуарів, автомобільних радарів безпеки дорожнього руху.
Згідно з пояснювальною запискою до постанови, її ухвалення дозволяє використовувати без дозвільних норм більш широкий спектр гармонізованих з вимогами Європейського Союзу приладів короткого радіусу дії.
Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, у четвертому кварталі 2017 року проведе конкурси на видачу ліцензій в діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц для надання послуг мобільного зв’язку в стандарті 4G за стартовою ціною відповідно близько 4 млрд грн і близько 2,3 млрд грн.
Голова НКРЗІ Олександр Животовський говорив, що в ході доопрацювання документів вдалося знайти схему, яка буде гарантувати безперервність надання послуг зв’язку трьома основними мобільними операторами, що вже працюють, та погодити її з Міністерством юстиції.
Він нагадував, що раніше Кабмін схвалив усі документи для проведення конкурсу на 4G в діапазоні 2600 МГц, однак його проведення було недоцільно без вирішення проблеми конкурсу в діапазоні 1800 МГц, в якому зараз оператори надають послуги 3G і в якому їм набагато дешевше і простіше перейти на стандарти 4G.
Оператори раніше заявляли, що умовою їх участі у конкурсі на 4G є гарантія збереження за ними частот в діапазоні 1800 МГц, від яких їм для проведення конкурсу тимчасово доведеться відмовитися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас