Київгаз запевняє: через відсутність документів на колонки газ не відключать — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київгаз запевняє: через відсутність документів на колонки газ не відключать

Енергетика
717
ПАТ “Київгаз” заявляє, що поширена в ЗМІ інформація про відключення газу киянам, які не мають документів на газові колонки, які встановлені 10-15 років тому, хибна.
Про це йдеться у відповіді компанії на запит Укрінформу.
“Можемо стверджувати, що відбулося поширення завідомо неправдивої інформації”, – сказали в прес-службі.
Компанія повідомляє, що зберігає всі записи про встановлене обладнанняі працівниками ПАТ “Київгаз”. Однак аналогічні роботи може виконувати будь-яка приватна організація, яка має відповідні дозвільні документи на проведення газонебезпечних робіт.
“При цьому відповідно до Правил безпеки систем газопостачання відключення газу перед заміною газового обладнання та пуск газу після проведення робіт повинен виконуватися виключно газорозподільним підприємством, яким в місті Києві є ПАТ«Київгаз», – поінформували в компанії.
У випадках, коли газовий прилад був встановлений з порушенням Правил безпеки систем газопостачання, абонент на власні кошти вносить плату за виклик слюсаря, обстеження, складання технічної документації, підключення двох різьбових з’єднань і пуск газу.
У компанії розповіли, що відключення газу відбувалося на термін проведення ремонтних робіт на газопроводі. У приміщеннях, де газові колонки були встановлені самовільно, газопостачання було відновлено тільки на газові плити відразу після завершення ремонтних робіт. Газопостачання на газові колонки буде відновлено одразу ж, як будуть усунуті виявлені порушення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас