Затверджено "Енергостратегію України до 2035 року" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено "Енергостратегію України до 2035 року"

Енергетика
555
Кабінет міністрів України затвердив “Енергетичну стратегію України до 2035 року” з умовою триденного доопрацювання цього документа.
В ході розгляду питання на засіданні уряду в п’ятницю віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон висловив зауваження в частині стимулюючого регулювання та ціноутворення на енергетичне вугілля.
“За результатами останнього доопрацювання після засідання урядового комітету з’явилися деякі цікаві речі, які намагаються “зашити” в цю концепцію. Це обов’язковий RAB-тариф, “Роттердам+” через відповідні механізми. Тому я прошу схвалити з відповідними доопрацюваннями”, – сказав він.
У свою чергу прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що “не потрібно нічого зашивати” і запропонував, щоб документ допрацювали протягом трьох днів і фіналізували за участю Кістіона.

Довідка Finance.UA:

  • Згідно з проектом Енергетичної стратегії України, АЕС до 2035 року повинні забезпечувати 50% генерації електроенергії в країні, відновлювані джерела – 25%, велика гідроенергетика – 13%, решта – ТЕС.
  • Також для реалізації проекту, на думку авторів, Україні необхідно інтегрувати свою газотранспортну інфраструктуру з європейською.
  • Проект передбачає перенесення точки прийому-передачі транзитних обсягів газу із західного на східний кордон, для чого необхідно провести тристоронні переговори Україна-ЄС-РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас