Уряд пояснив, чому державі не потрібні цирки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пояснив, чому державі не потрібні цирки

Казна та Політика
2483
Україна не зобов’язана підтримувати існування цирків. Про це у інтерв’ю «Главкому» розповів перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.
«Держава в принципі має позбавитися від державних підприємств, які не потрібні для виконання функцій держави. Якщо щось може робити приватний сектор, то це не має права робити держава. Скажімо, цирки. Це не є сакральна функція держави підтримувати цирки. Не йдеться, що ми когось розженемо, закриємо, артистів звільнимо. Ми вважаємо, що цим цілком може займатися приватний бізнес», – розповів Нефьодов.
За словами заступника міністра економічного розвитку, в Україні вже є приклади успішних приватних цирків. «В Україні є приклади успішних приватних цирків, у світі таких прикладів ще більше. У Великобританії чи США державних цирків немає. Ми хочемо знайти інвесторів, які будуть вкладати кошти в цирки, ставити нові вистави та підвищувати зарплату артистам, вони будуть популярним і затребуваними в глядача. З’явиться якийсь український Cirque du Soleil. Так само має бути в будь-якій іншій сфері, де не є принциповим втручання держави», – додав Нефьодов.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас