Відмова від дизелю: На які автомобілі пересідають вимогливі німці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від дизелю: На які автомобілі пересідають вимогливі німці

Технології&Авто
3038
Лише 18% жителів Німеччини готові купити дизельний автомобіль. Такими є результати опитування, представлені нафтовим концерном ARAL.
Два роки тому цей показник був значно вищим і складав 31 відсоток. Причини такого різкого падіння: дискусія в німецькому суспільстві про заборону на в’їзд дизельних автомобілів в центр міст і скандали, пов’язані з умисним заниженням даних про шкідливі викиди з боку автовиробників, впевнені експерти.
Хоча більшість німців тепер і побоюються купувати дизельні автомобілі, але поки вони не бачать альтернативи звичним двигунам, показало дослідження.
Так, 52% потенційних покупців мають намір вибрати бензинову машину, цей показник на 10% вищий від рівня 2015 року. Також зросла і кількість тих, хто збирається вибрати автомобіль з гібридним двигуном: з 6 відсотків в 2013 році до 15% в цьому році.
На початку серпня Федеральне відомство автодорожнього транспорту ФРН (Kraftfahrt-Bundesamt) оприлюднило статистику реєстрації нових автомобілів. З неї випливає, що німці найчастіше віддають перевагу машинам рідних німецьких марок.
Так, абсолютним лідером у реєстрації нових автомобілів у липні 2017 року був VW Golf з результатом в більш ніж 16 300 машин. До першої п’ятірки також увійшли Mercedes C-класу, VW Passat, Audi A4 і VW Polo (6800, 6000, 5700 і 5500 автомобілів відповідно).
Однак опитування ARAL також показує, що Volkswagen поступово втрачає свою популярність у Німеччині. 17% потенційних покупців мають намір придбати Audi, 14% – BMW і лише 13% – VW.
Згідно з цим дослідженням, 41% опитаних німців мають намір придбати автомобіль в найближчі 18 місяців. Це абсолютний рекорд: такого показника не було жодного разу за 8 попередніх опитувань ARAL.
При цьому кожен четвертий з опитаних збирається купити новий автомобіль. Для порівняння: в 2003 році цей показник становив лише 7 відсотків.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас