На орбіті Землі з'являться біткоїн-супутники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На орбіті Землі з'являться біткоїн-супутники

Технології&Авто
1186
Стартап Blockstream Satellite анонсував свої наміри зробити біткоїн-транзакції доступними для всіх, повідомляє Zdnet. Для цього він бере в оренду супутники зв’язку і буде через них транслювати інформацію про біткоїн-угоди. Супутники повинні забезпечити можливість для проведення транзакцій з криптовалютою в реальному часі по всьому світу, в ідеалі навіть без доступу до інтернету.
В теорії біткоїн-супутники дадуть кожному можливість вільного доступу до мережі обміну біткоїнів на товари або послуги. Трейдер з африканського села зможе торгувати на рівних з жителем Нью-Йорка. Це дасть захист пересічному власникові біткоїнів від будь-яких обмежень з боку урядів. Супутники зроблять криптовавалюту ще більш незалежною і менш схильною до різних маніпуляцій.
Творці стартапу кажуть, що біткоїн несе нову ідеологію і інше відношення до фінансів. Тому доступ до цієї криптовалюти та операцій з нею повинен бути зручним і глобальним. У компанії говорять, що для підключення не потрібно складних механізмів. Потрібен комп’ютер, супутникова тарілка, приймач і SDR usb-ключ. Користувач синхронізується із супутником і може здійснювати потрібні йому дії через блокчейн. Щоправда, поки що залишається необхідність підключення до інтернету, але це тільки у тестовій версії.
Компанія каже, що це хороший спосіб використовувати свої телевізійні супутникові тарілки для чогось дійсно корисного. Обладнання виходить справді недорогим: usb-ключ коштує $20, приймач – $12. Зате це дає шанс взяти участь у дійсно глобальному процесі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас