Річард Бренсон: «Держави здатні платити людям базовий основний дохід» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річард Бренсон: «Держави здатні платити людям базовий основний дохід»

Світ
1590
Перспективи введення безумовного основного доходу обговорили члени НКО «Старійшини» (The Elders) на зустрічі у Фінляндії. У своєму блозі засновник організації, британський мільярдер Річард Бренсон закликав держави експериментувати з БОДом і давати людям можливість реалізувати себе без страху за завтрашній день.
На зустрічі організації «Старійшини» найбільші підприємці та громадські діячі з усього світу провели дискусію про плюси і мінуси безумовного основного доходу. Концепція передбачає фіксовані виплати людям за фактом громадянства, незалежно від їхніх доходів і зайнятості.
Як розповів в блозі Virgin Group Річард Бренсон, більшість учасників дискусії згодні, що БОД дає людям почуття впевненості в собі. «Є надія, що подібні ініціативи допоможуть людям, які борються за виживання, встати на ноги, зайнятися підприємництвом, творчістю», — пише Бренсон.
Зустріч «Старійшин» відбулася у Фінляндії, де з початку року проходить експеримент з безумовними виплатами. У ньому бере участь 2000 безробітних громадян. Однак якщо вони знайдуть роботу під час програми, їхні виплати збережуться. Засновник Virgin Group відзначає, що проект дозволяє людям братися навіть за низькооплачувану роботу.
Втім, деякі експерти відносять це до мінусів експерименту.
Бренсон зауважує, що інтерес до БОДу по всьому світу зростає, і наводить приклад опитування Dalia Research, згідно з яким 68% європейців підтримують безумовні виплати. При цьому підприємець впевнений, що більшість країн можуть дозволити собі покривати базові потреби своїх громадян, виплачуючи їм БОД. Але колись потрібно глибше вивчити концепцію і провести більше масштабних пілотних випробувань. Це дозволить довести, що БОД дійсно йде на користь людям.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас