ГПУ підозрює керівництво Приватбанку в незаконній трансформації кредитного портфеля напередодні націоналізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ підозрює керівництво Приватбанку в незаконній трансформації кредитного портфеля напередодні націоналізації

Кримінал
334
Генеральна прокуратура підозрює посадових осіб Приватбанку у незаконній трансформації кредитного портфеля напередодні націоналізації.
Про це свідчать матеріали Печерського райсуду Києва.
Генеральна прокуратура з 13 червня розслідує вчинення колишніми посадовими особами Приватбанку розтрати коштів в особливо великих розмірах.
Слідством встановлено ознаки кримінальних злочинів в діях посадових осіб при укладенні 4 листопада 2016 року кредитних договорів на 4,1 млрд гривень з ТОВ “Сієста-шоп” та з ТОВ “Гастелло Груп” на 3,75 млрд гривень на підставі фіктивних документів.
За даними Генпрокуратури, кредитні кошти були використані в день їх одержання на погашення зобов’язань перед банком таких пов’язаних юридичних осіб: ТОВ “Сигматрейдер”, ТОВ “Старма”, ТОВ “Елті-трейд”, ТОВ “Мікуран”, ТОВ “Лансель”, ТОВ “Калар”, ТОВ “Берсоль”, ТОВ “Юнівега Плюс” та ТОВ “Стімекс”.
14 серпня суд надав дозвіл слідству на доступ до дзвінків і СМС працівників Приватбанку і керівників інших пов’язаних господарюючих суб’єктів за період з 1 січня 2014 року по 20 липня 2017 року.
Відзначимо, 4 липня голова правління Приватбанку Олександр Шлапак розповів, що до націоналізації правління банку видало пов’язаним компаніям кредити на 133 млрд гривень для погашення кредитів інших компаній.
В результаті такого перекредитування процентна ставка за кредитами була знижена, а якісні застави були замінені правом на товар, якого не існувало.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас