Fitch: Фонд Alibaba Yu'E Bao став найбільшим у світі фондом грошового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Фонд Alibaba Yu'E Bao став найбільшим у світі фондом грошового ринку

Фондовий ринок
429
Фонд найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba Group – Yu’E Bao – став найбільшим у світі фондом грошового ринку, випливає з даних міжнародного рейтингового агентства Fitch.
“Yu’E Bao став найбільшим фондом грошового ринку у всьому світі всього за чотири роки. В кінці березня 2017 року обсяг активів під управлінням досяг 1,14 трильйона юанів (167 мільярдів доларів), перевищивши рівень у 150 мільярдів доларів під управлінням JP Morgan U. S. Government MMF”, – пише агентство.
Також станом на кінець березня 2017 року на Yu’E Bao припадало 25% від усього внутрішнього грошового ринку Китаю. “У відносному вираженні це робить Yu’E Bao значно більшим за великі фонди на інших ринках”, – відзначає агентство.
Найбільша частка активів фонду Yu’E Bao припадає на строкові депозити. Фонд також управляє залишками на рахунках клієнтів платформи онлайн-платежів Alipay. Понад 99% активів фонду належить роздрібним інвесторам. “Диверсифікована база інвесторів позитивна для управління ліквідністю фонду і знижує ймовірність великомасштабних виведень активів”, – вважає агентство.
Фонд Yu’E Bao був запущений в 2013 році. Він належить китайській платіжній системі Alipay, яка є “дочкою” Alibaba Group.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас