Названа область-лідер в країні за кількістю доріг, що ремонтуються за гроші від митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названа область-лідер в країні за кількістю доріг, що ремонтуються за гроші від митниці

Казна та Політика
832
Одеський регіон став лідером в країні за кількістю доріг, що ремонтуються за гроші , отримані від відрахувань з Одеської митниці.
Про це свідчать дані, які навів міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає ЦТС з посиланням на Траса Е-95.
Експеримент з перерахування половини від суми доходів, зароблених понад план митницями чотирьох областей (Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької) на фінансування ремонту автотрас своїх регіонів був впроваджений у вересні 2015 року після прийняття відповідного закону Верховною Радою. З 2017 року його розширено на територію всієї країни.
В даний час ремонтні роботи за кошти митниці ведуться на 33 об’єктах Одеської області. На другому місці за кількістю ремонтованих об’єктів в країні – Львівська область (29 об’єктів), на третьому Чернівецька – 11 об’єктів. Для порівняння – в Київській області зараз триває ремонт лише п’яти доріг.
Всього по Україні за рахунок митних надходжень ремонтується 122 об’єкти.
Тільки за 1 півріччя поточного року Одеська митниця перерахувала в рамках “митного експерименту” 1,530 млрд. гривень на будівництво доріг регіону. Разом з тим відрахування на будівництво доріг в 2016 році склали всього 368,5 млн. гривень, а в 2015 році через невиконання показників митниця під керівництвом Юлії Марушевської взагалі не зробила перерахувань до бюджету.

Довідка Finance.UA:

  • Всього від перевиконання плану митних надходжень на будівництво доріг в цьому році буде перераховано близько 16 млрд гривень.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас