У Хорватії туристів штрафуватимуть за безчинства - The New York Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Хорватії туристів штрафуватимуть за безчинства - The New York Times

Світ
415
У місті Хвар (на однойменному хорватському острові) туристів будуть штрафувати за прогулянки поза пляжними зонами в купальниках і плавках, поїдання їжі або сон у громадських місцях, а також стан помітного сп’яніння.
Про це повідомляє The New York Times.
«Їх нудить по всьому місту, вони справляють малу нужду на всіх кутках, ходять голі, сплять на вулицях і в парках, мотаються з боку в бік у непритомному стані», – обурюється мер міста Рікардо Новак. На думку міської влади, власники готелів не повинні приймати голих гостей і припинити подавати їм алкоголь, коли бачать, що ті вже п’яні.
Зазначається, що по всьому острову розклеєні плакати з правилами для туристів. Аналогічні повідомлення звучать в інформаційному відео, яке показують на поромі, що відпливає з материка. Приміром, чоловіків просять ходити у місті одягненими в сорочки або футболки. За порушення такого правила очікується штраф 500 євро. За прийом їжі або сон у людних місцях – 700 євро.
Протягом десятиліть острів Хвар з населенням в 11 тисяч осіб приваблював туристів на яхтах та селебретіз. Його відвідували Жаклін Кеннеді, Бейонсе, Джей Зі, Том Круз і десятки інших знаменитостей. Проте місцева влада каже, що постійні вечірки, клуби та хостели, заповнені туристами, сьогодні змінюють імідж острова.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас