Херсонську ТЕЦ може купити американська енергетична компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонську ТЕЦ може купити американська енергетична компанія

Енергетика
514
Херсонська ТЕЦ може бути в жовтні продана американській компанії GESS Ukraine, яка вже має 3 проекти в Херсонській області.
Про це повідомляє прес-служба ФДМ за результатами зустрічі заступника глави фонду Юрія Нікітіна з представниками американської компанії GESS Ukraine.
«Після трьох невдалих спроб у попередні роки ми хочемо знову виставити ТЕЦ на продаж. Підготували умови, які має розглянути робоча група з питань приватизації при уряді, а далі затвердити – уряд», – сказав Нікітін.
Сторони обговорили питання умов продажу, ціни і можливості реструктуризації боргів ТЕЦ, які становлять майже $4 млн.
За словами заступника глави ФДМУ, фонд докладе максимум зусиль, щоб провести прозору приватизацію ТЕЦ, і готовий розглядати будь-які прийнятні пропозиції з цього питання. Зокрема, Херсонська ТЕЦ може взяти участь у проекті розвитку альтернативної енергетики, ідея якого зараз активно популяризується в Україні.
«Оголошення конкурсу заздалегідь заплановане на жовтень цього року», – зазначив Нікітін.
Як наголосив представник «GESS Ukraine» Шон Едвард Лі, «компанія хоче зробити такий приватизаційний проект, щоб жоден з його учасників, у тому числі сама ТЕЦ, споживачі, не втрачав, а навпаки – отримував».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас